maanantai 9. maaliskuuta 2009

Twitteristä YLE:n uutisissa (linkki videoon)

Kun aloitimme tämän blogin tammikuussa, pari kaveriani naureskeli minulle. He epäilivät, ettei Twitter tulisi Suomeen ja heistä blogin otsikko "Tarinoita siitä kuinka Twitter tuli Suomeen" oli hölmö.

Mutta siinä vaiheessa kun YLE:ssä uutisoidaan Twitteristä, voi mielestäni sanoa, että kyseinen pikaviestipalvelu on tullut ainakin hetkeksi jäädäkseen.

Tässä linkki, videoon, jossa käsitellään Twitteriä:
http://areena.yle.fi/toista?id=1970954


(Se oli muuten ensimmäinen oma tv-haastatteluni)

3 kommenttia:

 1. Näin voi varmaan sanoa. Samaan aikaan Jaikufanit kehittelevät keskusteluketjullisempia palveluita, uutisoin Twitterin saamasta uutishuomiosta vielä tietämättä Vierityspalkissa :D

  VastaaPoista
 2. Tartun haastattelussa sivuamaasi aiheeseen Twitter ja julkkikset.

  Britneyn Twitter-tilin avaaminen herätti viime vuoden puolella keskustelua sosiaalisen median roolista osana artistien julkisuuskuvaa. (Kirjoittelin tuolloin aiheesta yhden bloggauksen verran: http://tinyurl.com/c5typz). Fanit odottivat, että Twitter merkitsisi suorempaa ja avoimempaa yhteyttä heidän ja artistin välillä, mutta pettyivät, kun osa tweeteistä olikin Britneyn taustatiimin lähettämiä. Tuolloin arvuuteltiin, kuinka paljon Britney aikoo jatkossa julkaista omia päivityksiään. Ehkä alun kritiikki sai artistin promotiimin vakuuttuneiksi, että Twitterin vetovoima (verrattuna perinteisiin promokanaviin) piilee juuri osallistuvuudessa ja läpinäkyvyydessä(?).

  Britneyn edelläkävijyydestä sosiaalisen median hyödyntäjänä on ollut muutoinkin puhetta (http://tinyurl.com/8f9cu6). Kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan julkkisten imagonhallinta sosiaalisessa mediassa kehittyy.

  Hyvä idea tämä blogi. Pitää seurailla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tuijalle ja Lauralle kommenteista!

  Britney ei ole mielestäni hoitanut Twitter-viestintäänsä erityisen hyvin. Itse en koe, että pääsisin häntä yhtään lähemmäksi Twitterin avulla. Kuvat, joita hän laittaa Twitpiciin ovat huippukuvaajien ottamia ja tekstit ovat usein managerin höpinöitä.

  Mutta hyviä esimerkkejä Twitteristä kuitenkin löytyy. Yksi on Ashton Kutcher ja toinen on Demi Moore. He tuovat tämän kanavan kautta mielestäni aidot persoonansa esiin ja tuovat itsensä staroista normaaleiksi ihmiseksi, jolla on hyvät ja huonot puolensa.

  Alla joitain kuvia, joita Demi ja Ashton ovat postanneet:

  Ashton jakaa kuvan Oscar-gaalan takahuoneesta: http://twitpic.com/1nb6p
  Ashton jakaa kuvan tapaamisesta Tyra banksista: http://twitpic.com/1lh6p
  Ashton jakaa kuvan Bruce Willisistä kotonaan: http://twitpic.com/1h8wo
  Demi ja Ashton yhdessä: http://twitpic.com/199g8
  Demi manikyyrissä: http://twitpic.com/1tr2g
  Paparazzi häiritsemässä Demin ja Ashtonin pihalla: http://twitpic.com/18vly

  Ja sitten vertailuna pari Britneyn kuvaa:
  http://twitpic.com/photos/britneyspears

  Britneyn kuvat lähinnä ärsyttävät, sillä niistä puuttuu se aitous, joka on Demin ja Ashtonin kuvissa.

  ...Meni hieman kuvapainotteisiksi, mutta kuvat heijastavat mielestäni myös heidän tweettailutyyliään.

  VastaaPoista