tiistai 10. maaliskuuta 2009

Demarit ei seuraa Keskustaa, vaikka Keskusta seuraa Demareita

Facebookissa yhtenä perusperiaatteena on se, että jos on kaveri oikeassa elämässä, niin silloin hyväksyy kaverikutsun myös Facebookissa. Twitterissä tilanne on toinen. Siellä ei ole käytössä molemminpuolista kutsujen hyväksyntää. Twitterissä ihmiset eivät koe samanlaista seuraamispakkoa, vaikka tuntisivatkin toisensa oikeassa elämässä. Jotkut kuitenkin kokevat sen erittäin loukkaavana jos heitä ei seurata takaisin ja he poistavat kyseiset "kaverit" listalta.

Nämä kaveruussuhteet luonnollisesti kiinnostavat ihmisiä ja sitä varten on myös kehitetty erillisiä sovelluksia helpottamaan twitteristien suhdekiemuroiden selvittämistä.



Alla on tarkasteltu asiaa hieman suomalaisten puoluiden kannalta, eli kuka seuraa ja ketä. Aihe on tänään aiheuttanut keskustelua twitteristien välillä:


Eli Keskusta seuraa kaikkia, Kokoomus ainoastaan Keskustaa. Vihreät ei seuraa ketään ja Demarit seuraa vain omiaan. Mitä tämä kertoo puolueista vai eikö se kerro mitään?

6 kommenttia:

  1. Mä en usko että Vihreiden stragedia kannattaa, koska Twitterissä yritysten / järjestöjen pitäisi välittää ihmisistä, jotka tukee heitä, näyttämällä osoitusta toista kohtaan.

    Eri asia taas yksityisihmisten kohdalla koska monet eivät yritä saada silloin menestystä (vaikka jotkut ovat tosi itsemielisiäkin, että seuraa 1000+ ihmistä ja on vaan muutama tweetti), vaan seuraa niitä keihin ne ovat kiinnostuneita. Ainakin tämmöinen minä olen Twitterissä.

    Noh, en ole niinkään markkinoinnin asiantuntija (toisin kuin TE), mutta on nyt vähän tietoa markkinnoinstakin kun kerran kaupan alalla opiskelen :P Voin olla aivan väärässäkin, mutta tämä on minun johtopäätös

    - krisu (http://twitter.com/krisu)

    VastaaPoista
  2. Kiitos krisu kommentistasi. Minäkään en usko, että Vihreiden strategia kannattaa pidemmän päälle.

    VastaaPoista
  3. Minäkin vierastan vihreiden stategiaa twitterissä, sosiaalinen media suosii nimenomaan takaisinseuraamista ja keskustelua ristiin, kiittämistä retwiiteistä yms. Jos ei seuraa edes omia "kuulijoitaan", niin sehän on ihan vanhanaikaista paasaamista

    VastaaPoista
  4. Demarit alkoivat seuraamaan Keskustaa. Ottivat myös tvitteristin* seurattavakseen. :)

    *Twitteristi on tvitteristi Twitterissä. Tämä johtuu siitä, ettei tiliä voinut ottaa nimellä "Twitteristi", koska se sisälsi palvelun oman nimen.

    VastaaPoista
  5. Demarit näyttävät jostain syystä seuraavan minuakin, kuten myös Kepu ja Kokoomus. Kukaan niistä ei kuitenkaan voi pitää minua "omanaan".

    VastaaPoista
  6. Mikäli puolue ei seuraa muita kuin vain omia puoluelaisia,niin toiminta on suljettua eikä haluta yhteityötä muiden puolueiden kanssa.
    Politiikka on valtaa jota äänestäjät jakavat
    antamalla omille ehdokkaille ääniä.Luin juuri
    Uutispäivä demarin blogia ja selvisi,että kokoomus puolueen edustaja kirjoittaa blogiin
    täydellistä kokoomuksen mainosta,esittää demarien osalta kyseenalaista lausuntoa.
    OLen lukenut kuitenkin monien puolueiden
    kirjoituksia,mutta en voi yksin edustaa suurta
    demarien puoluekenttää.Ehdottaisin muillekin
    mahdollisimman monen puolueen toiminnan seuraamista niin samalla löytyy se oma puolue
    aivan aidosti.Pitää puolue kerrallaan lukea
    peruskirjan säännöt ja merkitä toiminnan itselle sopivimmat osiot, missä tavoitteet ovat vahvimmin itselle sopivat niin siinä on ratkaisu. Vaalmainos ei ole puolueen peruskija
    Mainos on lupauksia joita ei ole pakko toteuttaa.Mikäli kokoomus olisi sairaanhoitajille antanut sen mitä vaalien alla lupasi,niin moni muistaa kuinka kävi.

    VastaaPoista